Jij houdt Socius goed in de gaten en weet meteen wanneer er een kamer vrijkomt. Door jouw snelle reactie weet jij een plekje voor de informatieavond te bemachtigen, yes! Na jouw bezoek aan de informatieavond ben jij zelfs nóg enthousiaster geworden over de woonlocatie. Na afloop van de informatieavond ontvang je een mail: vul hier jouw motivatie in…
Veel bewoners van Socius worden uitgekozen aan de hand van hun ingevulde motivatie en soms een (vervolg)gesprek. Socius doet dit om een goede indruk te krijgen van de aangemelde bewoners. Na het lezen van alle motivaties kijkt Socius welke kandidaten goed bij de locatie passen. Maar hoe schrijf je nou een goede motivatie en wat mag er in jouw motivatie absoluut niet missen? Hieronder geven wij jou een aantal tips!
Maak je motivatie niet te lang
Zorg ervoor dat jouw motivatie niet te lang is, mensen die je motivatie lezen willen snel weten waar ze aan toe zijn. Zorg ervoor dat jij kort en bondig weet te vertellen over jouw persoonlijke leven en waarom jij denkt goed bij de locatie te passen. Jouw motivatie hoeft niet langer dan 1A4 te zijn (of maximaal 200 woorden per antwoord). Zo kan je achterwege laten dat de hond van je ouders Klaas heet, maar zijn wij wel benieuwd naar jouw hobby’s en karakter!
Maak het persoonlijk
Kies niet voor een standaard template die je hebt gevonden op het internet maar maak jouw motivatie persoonlijk en zorg dat jij er uitspringt! Wat onderscheidt jou van de andere kandidaten? “Het lijkt mij leuk om hier te gaan wonen”, is vrij algemeen, dat vindt hoogstwaarschijnlijk iedereen die een motivatie indient voor die locatie. Wij willen graag weten waaróm je het nou zo leuk vindt om hier te gaan wonen! Socius is op zoek naar een goede mix van mensen voor op de locatie, denk hierbij aan verschillende leeftijden en man/vrouw verhouding. Laat goed zien wie jij bent.
Wat kan jij toevoegen aan deze locatie?
Bijna alle Socius-locaties hebben een maatschappelijke insteek en Socius zoekt daarom mensen die wat willen toevoegen aan de locaties. “Het lijkt mij heel erg leuk om voor een gezellige woonsfeer te zorgen”, is te algemeen. Wát ga jij er precies aan doen om voor een gezellige woonsfeer te zorgen? Hoe ga jij dit voor elkaar krijgen? Het werkt vaak als je met een voorbeeld komt en duidelijk maakt wat je voor je ziet. Door voorbeelden te geven en je mening toe te lichten kun je – je onderscheiden van de andere kandidaten, precies wat je nodig hebt om die ene kamer te bemachtigen.
Maak
een koppeling
Je hebt op de informatieavond heel veel informatie tot je gekregen. Probeer een
koppeling te maken tussen de informatie die je hebt gekregen en je motivatie.
Zo laat je zien dat je goed geluisterd hebt en de kernwaarden van de locatie
helemaal snapt!